Klima

Klimapolitik – reelle løsninger og ikke bare varm luft.

Jeg savner nuance i klimadebatten, en meget vigtig politik erstattes af symbolskpolitiske ”løsninger”, der måske ser godt ud for vores klimaregnskab, men problemet rykkes i virkeligheden bare. Vi skylder os selv, og de næste generationer, ikke kun at feje for egen dør, men foreslå konkrete løsninger.

Regeringens ambition om at reducere CO2-udledning med 70% inden 2030, lyder fantastisk, men de fortæller ikke hvordan vi når målet eller hvad det skal koste. Det er ren varm luft.

Atomkraft – ja tak.

Atomkraft er en essentiel faktor for at gå den grønne omstilling i møde. Atomkraft skiller sig ud fra andre energikilder som kul, olie og gas, i det det har en meget lille CO2 udledning. Der er forskning på området, men umiddelbart er der tale om 12 gram pr. kWh relativt til kul på ca. 870 gram pr. kWh. Vind- og vandkraft udleder omtrent det samme som Atomkraftværker, dog afhænger de af vejret, og kan ikke producere i nærheden af lige så meget energi. Det kræver et sted mellem 700 og 2000 vindmøller (afhængig af type mm.) at producerer lige så meget energi som bare ét atomkraftværk. Derudover er det én af de energikilder der slår færrest mennesker ihjel, relativ til den energi der produceres. Man skal ikke stoppe udviklingen af vindmøller, men atomkraft er næsten uundgåelig hvis vi skal nå i mål med vores klimaambitioner.